SOCIAL ADVERTISING

SEA specialist inhuren: wat moet je weten?

“Stilstaan is geen optie”

SEA specialist Etienne Looije

Vacature-2

Etienne Looije is onze SEA specialist en weet alles van Google Advertising. Hij is bij DRIIVN al een paar jaar werkzaam en houdt alle ontwikkelingen bij als het gaat om het adverteren op Google. We spraken hem over deze niet te missen vorm van online marketing.

 

VERTEL, WAT DOET EEN SEA SPECIALIST?

“Een SEA specialist adverteert op platformen van Google zelf. Denk hierbij dus aan kanalen als Google Search, Google Display, Google Shopping en YouTube. Aan de hand van verschillende soorten targeting mogelijkheden zorgt een SEA specialist ervoor dat je bijvoorbeeld zichtbaar bent in de zoekmachine van Google, met display banners op partnerwebsites of met video-advertenties op YouTube. Zoek je bijvoorbeeld op ‘verse broodjes Amsterdam’, dan kan jij ervoor zorgen dat je met je bakker zichtbaar bent in de zoekmachine. Kijkt iemand een video op YouTube over hoe je gin tonics maakt, dan kan jij met je gin-merk zichtbaar zijn als video-advertentie bij die video.” 

IS ER VEEL VERANDERD DE AFGELOPEN JAREN?

“Afgelopen jaren heeft Google de advertentiemogelijkheden flink doorontwikkeld, waarbij er steeds meer data is verzameld en dus de targeting-opties ook steeds accurater worden. Waar je ‘vroeger’ nog alleen op zoekwoorden kon targeten is dit afgelopen periode verder uitgebreid met interesse-, affiniteits- en gedragstargeting van de doelgroep. Het algoritme van Google blijft ook leren en stelt de gebruiker centraal. Hierdoor ben jij als adverteerder genoodzaakt om goed na te denken over je strategie op Google. Het belangrijkste hierbij is de relevantie bij de doelgroep, als je campagne hier niet goed genoeg op aansluit dan is het snel game-over.”

WAAROM VIND JE HET ONDERWERP SEA INTERESSANT?

Wat ikzelf bij Google altijd tof vind is dat je met hetzelfde budget alsnog steeds betere campagnes kunt draaien. Dat zal ik even uitleggen. Stel ik heb een dagbudget van €100, dan kan ik door te optimaliseren binnen de targeting en zoektermen zorgen dat ik met hetzelfde budget steeds meer traffic en meer conversies kan genereren. Je focust je campagnes als het ware steeds meer en meer op kwaliteit om er zo het optimale voor de klant uit te halen.” 

DE ONTWIKKELING VAN GOOGLE – EN DAARMEE OOK DE MOGELIJKHEDEN OM EROP TE ADVERTEREN – STAAT NOOIT STIL. HOE HOUD JIJ AL DIE ONTWIKKELINGEN BIJ?

“Google is zichzelf continu aan het doorontwikkelen, zelf stilstaan is dan ook geen optie. Ik probeer mijzelf hier continu in te blijven ontwikkelen door de actualiteit rondom dit platform goed te volgen en andere experts op het gebied van Google Advertising te volgen. Denk aan het volgen van een partij als WordStream, zij houden je up to date over de nieuwste ontwikkelingen, maar lichten bijvoorbeeld ook bepaalde invalshoeken en strategieën uit die ook interessant kunnen zijn voor je eigen campagnes. Zodoende probeer je jezelf continu te challengen om het meeste uit je campagnes te halen.” 

WAT LEVERT ADVERTEREN OP GOOGLE CONCREET OP?

“Toen het coronavirus om zich heen sloeg en alle horeca dicht moest begonnen al deze partijen massaal met bezorgen. Wat heb je daarvoor nodig?Juist, een bezorgfiets! We werden rond deze periode benaderd door Delivery Support – een partij die elektrische bezorgfietsen verkoopt en least – of wij ervoor konden zorgen dat ze beter vindbaar waren in Google. De resultaten gingen als een raket, waarbij er dagelijks tientallen offerte-aanvragen binnenkwamen.”

WELKE TRENDS ZIJN ER TE BESPEUREN?

“’Smart’ campagnevoering wordt de way-to-go. Google probeert steeds meer te sturen om het algoritme zijn gang te laten gaan en je als adverteerder dus minder aan de knoppen zit. Trend 2: Cookieless search; Google wilt als eerst een einde maken aan de ondersteuning van tracking cookies. Je retargeting wordt dus meer afhankelijk van bijvoorbeeld video views of mensen die interactie met je hebben gehad.”

WIL JE AAN DE SLAG MET DRIIVN?

Resultaat boeken in hetzelfde tempo als Max Verstappen? Of gewoon een keer sparren of koffie drinken? Bel of app ons. We’re ready to rumble. Neem contact op.

BEKIJK OOK

case laboutiek

laboutiek

Dit merk onderscheidt zich door kleding te ontwerpen die vandaag, morgen en ver in de toekomst relevant en stijlvol blijven.

// Lees meer

case airforce

Airforce

Een boost in verkopen bij retailers en een significante toename in merkbekendheid. Keep on reading…

// Lees meer