Strategie

Conceptontwikkeling

Van idee naar schets en van schets tot uitgewerkt concept. Wij helpen je met conceptontwikkeling!

Concepten lijken misschien abstract. Hierdoor laat je deze stap wellicht aan je voorbij gaan en focus je vooral op de praktijk, het schrijven of maken van je product. Maar wat nou als die praktische uitvoering zoveel smoother ingezet kan worden als het achterliggende idee – je  concept – goed is?

Wat is conceptontwikkeling?

Een goed concept is lang houdbaar. Juist daarom moet een concept goed uitgedacht worden. Om dat te realiseren moet je beginnen met het in kaart brengen van de markt, je doelgroep en je concurrenten. Pas wanneer dat inzichtelijk is kun je gaan nadenken over de uitwerking van je concept. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat conceptontwikkeling het punt is waar creativiteit en strategie samenkomen.

De voordelen van conceptontwikkeling

Met een goed concept creëer je duidelijkheid en herkenbaarheid. Niet alleen voor jou en alle werknemers in je bedrijf, maar ook voor de markt, je klanten. Een goed concept verkoopt zichzelf (dat is natuurlijk niet helemaal waar, maar het helpt wel degelijk). Vanuit je concept is het veel makkelijk om je (online) marketingstrategie te formuleren en je verhaal te vertellen.

Conceptontwikkeling bij DRIIVN

De ontwikkeling van jouw concept moet tot in detail worden uitgewerkt. Dat begint al bij de briefing en gaat door tot de creatieve uitwerking en alles wat daar tussenin zit. Aan de hand van de briefing, brainstormsessies en onze gezamenlijke ervaring komen we zo tot een uitgewerkt concept. Wij geloven in samenwerken en het bundelen van de krachten. Jouw expertise van een bepaald product/branche met onze online marketingkennis en creativiteit.  We zijn meedenkend en proactief. Ondernemend en duidelijk. Gedreven en resultaatgericht. Ready for the next step?

BEKIJK OOK

case laboutiek

laboutiek

Dit merk onderscheidt zich door kleding te ontwerpen die vandaag, morgen en ver in de toekomst relevant en stijlvol blijven.

// Lees meer

case airforce

Airforce

Een boost in verkopen bij retailers en een significante toename in merkbekendheid. Keep on reading…

// Lees meer

Maak een afspraak