stijlvolle transformatie in online verkoop

Niche marketing at its finest: 3 jaar op rij een ROAS van 5

Client:

LABOUTIEK

Services:

ONLINE STRATEGIE, SOCIAL ADVERTISING, SEA

Date:

JAN 2021 – HEDEN

 dsc2192
 dsc1290 zwart
 dsc2204

In een tijdperk waar fast fashion overheerst, biedt Laboutiek een verfrissend alternatief met hun tijdloze modecollecties. Dit merk onderscheidt zich door kleding te ontwerpen die vandaag, morgen en ver in de toekomst relevant en stijlvol blijven.

Laboutiek heeft zich met deze aanpak niet alleen in Nederland, maar ook internationaal gepositioneerd als een voorvechter van duurzaamheid en kwaliteit. Hun assortiment, variërend van zakelijke kleding tot casual chic, is zorgvuldig samengesteld voor de moderne vrouw.

Laboutiek zorgt ervoor dat zij zich in elke situatie zelfverzekerd kan presenteren, als een sterk statement tegen de vluchtigheid van de fast fashion industrie.

Het doel

Voordat Laboutiek de samenwerking aanging met DRIIVN, stond het merk voor een uitdagende taak: het stimuleren van de online verkoop bleek een uitdaging, ondanks het aanbieden van een unieke collectie. In een markt die verzadigd is met kortingen en fast fashion, was de grootste challenge voor Laboutiek hoe ze hun zichtbaarheid en verkoop konden vergroten zonder afbreuk te doen aan hun kernwaarden van kwaliteit en duurzaamheid. Dit evenwicht tussen trouw blijven aan de merkwaarde en concurreren in een agressieve retailomgeving vormde de kern van de uitdaging waarvoor wij ingeschakeld werden.

Hoe wij te werk zijn gegaan

De kern van de strategie zat hem voor Laboutiek in dynamische campagnes op Meta en diverse Google search- en shopping campagnes. Meta werd grotendeels gebruikt om nieuwe doelgroepen aan te spreken. De Google campagnes richtte zich op actief oriënterende doelgroepen, waaronder loyale klanten.

Uit de campagne van Laboutiek hebben we geleerd hoe essentieel het is om nauwgezet in te spelen op de wensen en behoeften van de doelgroep, door altijd de juiste content op het juiste moment te bieden. In het bijzonder voor de lijn van stijlvolle zakelijke dameskleding, was het aangaan van seizoensgebonden marketingstrategieën een game-changer.

Door de content af te stemmen op de seizoenen en de lancering van nieuwe collecties, konden we niet alleen voldoen aan de veranderende kleding behoeften van de klanten van Laboutiek door het jaar heen, maar speelden we ook in op de vraag naar kantoor geschikte outfits.

Daarbij leerden we het belang van een goed begrip van waar de doelgroep zich online bevindt en hoe we effectief via online marketing kunnen aansluiten bij hun interesses. Het idee dat de doelgroep, vrouwen tussen de 40-65 jaar, niet via social media te bereiken zou zijn, werd door onze resultaten volledig weerlegd. De engagement en de verkoop lieten zien dat deze dames wel degelijk actief en beïnvloedbaar zijn via online kanalen. Deze ervaring benadrukt het nut van niet alleen de juiste content en het juiste moment, maar ook het kiezen van de juiste kanalen om engagement en verkoop te stimuleren.

Did we deliver? Yes, we did (and more)

Door slim in te spelen op de behoeften van een specifieke doelgroep, de 40-65-jarigen, wisten we de online zichtbaarheid en verkoop sterk te verhogen. Deze strategie, gericht op het versterken van de naamsbekendheid en het nauwkeurig targeten van hun publiek, resulteerde in een boost van de online verkoop en een gemiddelde Return On Ad Spend (ROAS) van 5.

Results

5

ROAS

308%

meer aankopen

+9M

impressies

Wil jij ook jouw (groei) ambities realiseren? 

Ben je klaar om jouw modevisie werkelijkheid te laten worden? Wil je, geïnspireerd door Laboutiek’s succesverhaal, jouw merk naar ongekende hoogten brengen? Bij DRIIVN staan we klaar om jouw ambities te realiseren. Neem vandaag nog contact op en laat ons samen jouw visie omzetten in impact.

BEKIJK OOK

aunty entity ss23 ads feed2

FELT ATELIER

Maand op maand 10% omzetgroei met conversiegedreven pop-ups en campagnes

// Lees meer

studio kroewe

STUDIO KROEWE

136% omzetgroei per jaar voor de gold crushers uit Haarlem

// Lees meer

MAAK EEN AFSPRAAK