MARKETING STRATEGIE BUREAU

Online Marketing strategie

Een online marketing strategie op maat? Wij helpen je de weg te vinden in de jungle die online marketing heet.

“Wat is marketing automation?”, “Moet ik ook aan growth hacking doen?” Het online landschap verandert in razend tempo. Dat zal geen verrassing meer zijn. Daardoor kan het lastig zijn om altijd up-to-date te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen binnen online marketing. Helemaal, omdat de online marketingmix de afgelopen jaren flink is uitgebreid. Om van (al) deze tools een overkoepelende, consistente strategie te maken, is ingewikkeld en tijdrovend… Maar hé, DRIIVN to the rescue!

Wat is online marketing strategie?

Consistentie is een van de belangrijkste pijlers in jouw online performance, maar dan moet dit wel doorgevoerd worden in al je uitingen en via al je kanalen. Alleen dan kun je het maximale halen uit online marketing. Daarom moet je er altijd voor zorgen dat alles binnen jouw online marketingstrategie op elkaar is afgestemd. Daar komt research bij kijken. Wat is het online gedrag van jouw doelgroep? Wat kan er verbeterd worden aan je huidige strategie? Is jouw website goed vindbaar? Van complete online marketingstrategieën tot deelstrategieën op het gebied van SEA en SEO, social advertising, contentbeheer of recruitment; wij transformeren jouw online marketing tot een strategie waar menig strateeg trots op zal zijn!

De voordelen van online marketing strategie

Waarom je een sterke online marketingstrategie nodig hebt, is vanzelfsprekend. In deze tijd kunnen nu eenmaal niet meer om online marketing heen. Een ander voordeel van het uitbesteden van je online marketingstrategie is dat je gebruik kan maken van andermans expertise en tijd. Wij zijn 24/7 bezig met online marketing. Deze expertise delen we graag met jouw organisatie. Zo win je niet alleen door een betere online marketingstrategie, maar win je ook door een stukje kennisdeling binnen je organisatie.

DRIIVN: THE ROADMAP TO SUCCESS

Het formuleren en uitwerken van een online marketingstrategie gaat niet over een nacht ijs. Het begint bij een gedegen research. Research naar de markt, maar ook research naar wat jij als organisatie wil en wilt uitstralen. Met de uitkomsten van de research gecombineerd met onze kennis en ervaring formuleren wij samen een gerichte online marketingstrategie. Van de strategie en planning tot de implementatie en optimalisatie ervan. Wij zijn proactief en denken als ondernemer met je mee. Gedreven, resultaatgericht en duidelijk. Samen zorgen we ervoor dat jouw online marketingstrategie helemaal on point is.

SOCIAL ADVERTISING

Social advertising is praktisch gezien het adverteren op alle social kanalen die je maar kunt bedenken. Van een Facebook advertentie in je newsfeed tot een audiofragment op Spotify en van een ad op Tinder tot een gesponsorde pin op Pinterest. Mensen zijn anno nu altijd en overal online en daarmee wordt er steeds meer gebruikersdata verzameld door deze socialmediakanalen. Data waarmee jij als gebruiker weer heel gericht getarget kunt worden op basis van jouw gegevens en interesses.

Social Advertising //

GOOGLE ADVERTISING

Google Advertising is het adverteren op de platformen van Google zelf. Denk hierbij dus aan kanalen als Google Search, Google Display, Google Shopping en YouTube. Aan de hand van verschillende soorten targeting mogelijkheden kan je zorgen dat je bijvoorbeeld zichtbaar bent in de zoekmachine van Google, met display banners op partnerwebsites of met video-advertenties op YouTube. Zoek je bijvoorbeeld op ‘verse broodjes Amsterdam’, dan kan jij ervoor zorgen dat je met je bakker zichtbaar bent in de zoekmachine. Kijkt iemand een video op YouTube van hoe je gin tonics maakt, dan kan jij met je gin-merk zichtbaar zijn als video-advertentie bij die video.

Google Advertising //

STRATEGIE

Belangrijk is om eerst helder te hebben wat de doelen zijn. Wat is het beoogde resultaat op korte, middellange en lange termijn? Ook is het goed om in het begin duidelijkheid te scheppen wie je doelgroep(en) zijn. Waar zit je doelgroep, wat motiveert hen en hoe kunnen we ze verleiden en activeren. Dat is het startpunt. Vervolgens gaat ons marketing bureau uit Amsterdam voor je aan de slag en helpen we je o.a. met Google ads, conversie optimalisatie en andere digital marketing activiteiten.

Strategie //

DESIGN

Design is een hele brede term. Je hebt design voor apps, presentaties, websites, banners, video’s, het bestaat overal. Maar om 1 woord te gebruiken wat design is dan is het vormgeving. Met design kun je bepaalde dingen beïnvloeden. Je kunt bepalen waar je focus op wilt leggen of waar juist niet.

Design //

CONTENT MARKETING

Bij Content Marketing zijn wij dagelijks bezig met het maken van waardevolle content voor onze klanten. Hierbij is een sterke online strategie key to succes. Uit die strategie vloeit content voort. Content bestaat uit zowel visueel beeld, als sterke captions op social media, maar ook het creëren van nieuwsbrieven, blogs of webteksten. Deze content beheren wij dan ook: we onderhouden socialmediakanalen, monitoren reacties, en rapporteren en sturen bij waar nodig. Het uiteindelijke doel? Inspireren! Want wij willen dat jouw doelgroep zich uiteindelijk bindt met jouw merk.

Content Marketing //

GROWTH MARKETING

Je bedenkt iets, een creatieve oplossing of een slim trucje, en gaat het testen. En nog eens. En nog eens. Op basis van de data die daaruit voort komt ga je het proces optimaliseren. Net zolang tot je het gewenste resultaat hebt behaald of weet wat je moet veranderen.

BEN JE BENIEUWD HOE ONS ONLINE MARKETING BUREAU IN AMSTERDAM JOUW BEDRIJF HELPT MET DE OPTIMALISATIE VAN ALLE KANALEN? ONZE PROFESSIONALS STAAN VOOR JE KLAAR!

BEKIJK OOK

case laboutiek

laboutiek

Dit merk onderscheidt zich door kleding te ontwerpen die vandaag, morgen en ver in de toekomst relevant en stijlvol blijven.

// Lees meer

case airforce

Airforce

Een boost in verkopen bij retailers en een significante toename in merkbekendheid. Keep on reading…

// Lees meer

Maak een afspraak