HACK: Instagram guides!

Sinds vorig jaar zijn ze onderdeel van de Instagram lay-out: Instagram Guides. Deze guides geven je de mogelijkheid om producten, plaatsen of posts van jezelf of een andere pagina te bundelen. Eigenlijk lijkt het een beetje op Pinterest, maar nu kan je je Instagram-profiel ermee verrijken.


Create
your own

Er bestaan dus drie soorten gidsen: Gids Plaatsen, Gids Producten en Gids Berichten. In deze gidsen kan je je favoriete plekken en producten toevoegen, maar ook geplaatste berichten extra onder de aandacht brengen. Heel handig als je bepaalde thema’s wilt uitlichten of cases wilt bundelen, net zoals je stories kan bundelen in een ‘highlight’.

Je kan echter als voorblad van zo’n gids geen eigen afbeeldingen uploaden. Hiervoor kan je alleen geplaatste of opgeslagen berichten selecteren. Hierdoor ziet je gidsen-feed er niet zo strak uit. Maar niet getreurd; wij hebben hier een loophole voor gevonden!

Wil je graag Instagram Guides toevoegen aan je Instagram-profiel, maar wil je ook dat het er gelikt uitziet? Volg dan onderstaand stappenplan!

Stap 1:

Maak een ‘nep’ Instagram profiel aan en zet het profiel op privé modus.

Stap 2:

Plaats op dit nepaccount de afbeelding die je als voorblad wilt gebruiken als normale post. 

Stap 3:

Sla deze post vervolgens op in het account waar je de gids wilt plaatsen, door rechtsonder op het ‘opslaan’ tekentje te klikken.

Stap 4:

Selecteer vervolgens deze opgeslagen post als voorblad. 

Et voilà! Een superstrak guides-feed.
Kom je er niet uit of wil je meer van dit soort hacks?

BEKIJK OOK

case laboutiek

laboutiek

Dit merk onderscheidt zich door kleding te ontwerpen die vandaag, morgen en ver in de toekomst relevant en stijlvol blijven.

// Lees meer

case airforce

Airforce

Een boost in verkopen bij retailers en een significante toename in merkbekendheid. Keep on reading…

// Lees meer