Op naar een gouden toekomst met studio kroewe

136% omzetgroei per jaar voor de gold crushers uit Haarlem

Client:

STUDIO KROEWE

Services:

ADVERTISING

Date:

2020 – HEDEN

Studio Kroewe is inmiddels een bekende naam in Nederland. Voor liefhebbers van elegante, duurzame sieraden biedt Studio Kroewe een unieke collectie van handgemaakte 14k gouden sieraden, vervaardigd uit gerecycled goud. Elk stuk weerspiegelt een combinatie van tijdloze elegantie en moderne duurzaamheid, geïnspireerd door de erfstukken die generaties lang zijn doorgegeven.

Voor 2021 had Studio Kroewe een stevige basis in online marketing, maar de ambitie om te groeien vereiste een professionaliseringsslag. De uitdaging was om de omzet aanzienlijk te verhogen in lijn met hun groeiambities voor 2022 en 2023.

9l4a7408lr c5c6c431 3559 4844 a550 400bb16cebb5 1100x
9l4a9135lr
9l4a0804lr

Het doel

Met DRIIVN’s expertise stelde Studio Kroewe ambitieuze maanddoelen vast, gericht op een omzetgroei van 67% in 2022 en 35% in 2023. Deze doelen werden niet alleen behaald, maar overtroffen, met een groei van 215% in 2022 en 55% in 2023.

Hoe wij te werk zijn gegaan

DRIIVN ondersteunde Studio Kroewe met een geïntegreerde en veelzijdige marketingstrategie, waarbij zowel e-mailmarketing en pop-up campagnes als het unieke concept van atelierbezoeken centraal stonden. Daarnaast werd de strategie uitgebreid met de aanwezigheid op nieuwe kanalen zoals Pinterest en Google Display en rolde we diverse A/B testen uit.

E-mailmarketing en gerichte pop-up campagnes op de website waren cruciale elementen in de strategie, ontworpen om het e-mailbestand uit te breiden en het conversieratio te verhogen. Daarnaast speelde het opzetten van een campagne voor atelierbezoeken een belangrijke rol in het verdiepen van de klantbetrokkenheid, door een unieke ervaring te bieden die klanten dichter bij het merk bracht.

Did we deliver? Yes, we did (and more)

De samenwerking tussen Studio Kroewe en DRIIVN heeft geleid tot mooie successen en een significante toename in groei. In 2022 behaalde het merk een omzetstijging van 217%, een prestatie die in 2023 voortgezet werd met een groei van 55%.

Dankzij de focus op atelierbezoeken zag Studio Kroewe een toename van 34% in het totale aantal orders. Online campagnes en pop-up strategieën leidden tot een 46% stijging in online orders. Daarnaast resulteert de samenwerking in 47% meer website bezoeken, een 11% hogere gemiddelde orderwaarde en een toename van 9% in terugkerende klanten.

Results

+136%

gemiddelde omzetgroei

+46%

stijging in online orders

+34%

meer afspraken in het atelier

What our client says

Als je opzoek bent naar een partij die je aan de hand kan meenemen in de wondere wereld van het online spectrum is DRIIVN de perfect partij.
Wij hebben vrij vroeg in het stadium van ons bedrijf gekozen deze taken uit te besteden en zijn meer dan tevreden met de geboekte resultaten en plannen die we steeds samen maken voor de toekomst.

– Daisy Van Leeuwen; Eigenaresse

 

Wil jij ook jouw (groei) ambities realiseren? 

Klaar om je merk een boost te geven zoals Studio Kroewe dat heeft ervaren? Bij DRIIVN staan we klaar om ook jouw marketingstrategie naar een hoger niveau te tillen. Ons team begeleidt je deskundig door het landschap van diverse marketingkanalen om precies die doelgroep te bereiken die bij jouw merk past. Of je nu een jongere doelgroep wilt aanspreken of een specifieke niche wilt veroveren, wij staan voor je klaar. Neem contact op en ontdek hoe wij samen jouw groeiambities kunnen realiseren. 

BEKIJK OOK

case laboutiek

laboutiek

Dit merk onderscheidt zich door kleding te ontwerpen die vandaag, morgen en ver in de toekomst relevant en stijlvol blijven.

// Lees meer

case airforce

Airforce

Een boost in verkopen bij retailers en een significante toename in merkbekendheid. Keep on reading…

// Lees meer

MAAK EEN AFSPRAAK