Interview

5 vragen aan…

Sanne de Jong: ‘Je denkt vaak dat je al veel hebt geleerd, *spoiler alert*, dat is niet zo.’

Interview

5 vragen aan…

Sanne de Jong: ‘Je denkt vaak dat je al veel hebt geleerd, *spoiler alert*, dat is niet zo.’
 
 

In een kleine twee jaar tijd is DRIIVN van twee naar zestien man gegroeid. En daar zijn we best een beetje trots op. Zestien ambitieuze en creatieve young professionals. Een cocktail van karakters. Van Lutjebroek tot Amsterdam en van judoka’s tot motorcrossers. Noem het multicultureel of gewoon gezellig. Dit is DRIIVN.

Dit keer is het de beurt aan Sanne de Jong uit Krommenie. Projectmanager, klantenservice, content specialist, data scientist en online marketeer in één. Reden genoeg om haar vijf prangende vragen aan de kaak te stellen

 

1. Wat wilde jij later worden toen je klein was?

Prinses, zeemeermin en juf. Toch denk ik dat de fasen van prinses en juf het langst hebben geduurd. Op de basisschool wilde ik met carnaval altijd een prinses zijn, met mooie roze jurken en toverstafjes. Ik wilde juf worden omdat ik graag voor anderen wilde zorgen, hen nieuwe dingen wilde leren en wilde knutselen. Grappig dat geen van deze ambities nog zijn uitgekomen. Toch herken ik veel aspecten van wat ik later wilde worden, in wat ik nu doe, zoals voor anderen zorgen en creatief bezig zijn. En wat betreft mijn ambitie als prinses, misschien kom ik ooit nog een leuke prins tegen. 😉

 

2. Je doet samen met je collega’s mee aan Expeditie Robinson. Wie stem jij er bij de eerste de beste eilandraad uit? Je moet kiezen.

Tactisch gezien; Milo. Waarom? Twee Krommenieërs op één eiland gaat gewoon niet samen. Ik ken Milo inmiddels bijna vier jaar, wayback voor DRIIVN dus. Wij hebben samen onze successen en frustraties, die wij op de opleiding Media, Informatie en Communicatie (tegenwoordig Creative Business) hebben meegemaakt, gedeeld. Van samen specialisaties volgen tot in de late uurtjes werken aan een project. Hij weet dus veel over mijn sterktes en zwaktes. En hem kennende zal hij daar zeker gebruik van maken.

 

3. Omschrijf stagelopen bij DRIIVN in vijf emoji’s.

‘Het is hard werken met een hecht en leuk team. Je bent met veel verschillende projecten bezig, die kunnen leiden tot een succes of juist tot iets waar je veel van leert. Succes wordt gevierd met een biertje of twee of drie of meer. Waar die vlam voor staat? Een veel gebruikte quote hier op kantoor is ‘steek aan dat ding’, oftewel ga ervoor, zet ‘m op.’

 

4. Hoe zou jij DRIIVN aanbevelen bij andere studiegenoten?

Je leert hier veel, vooral wanneer je jezelf hiervoor openstelt. Dus, ja, zeker als je van hard werken houdt, is dit een goede stap. De stap van theorie naar praktijk is soms nog best groot. Je denkt vaak dat je al veel hebt geleerd, *spoiler alert*, dat is niet zo. Er zijn zoveel leuke kwaliteiten, onderwerpen en onverwachte dingen die je nog kunt leren. Niet alleen van collega’s, maar ook van situaties uit de praktijk. Deze aspecten ervaar je nooit terwijl je achter je bureau de theorie voor een tentamen zit te leren. Sowieso is mijn advies om altijd nieuwsgierig te blijven in alles wat er om je heen gebeurd en wees niet bang om nieuwe dingen uit te proberen. P.S. We zoeken nog stagiaires.

 

5. Elke dag – weer of geen weer – met de fiets vanuit Krommenie naar kantoor óf voortaan moet je elke keer als jij als klantenservice gebeld wordt, antwoorden in het Frans.

Even denken… Van Krommenie naar de Houthavens is ongeveer een uur fietsen, dit betekent dus dat ik per dag twee uur onderweg zou zijn. In principe zou ik dat niet heel erg vinden, ik ben nu ook ongeveer een klein uur onderweg. Alleen struikel ik over het stukje ‘weer of geen weer’. Ik heb namelijk een hekel aan tegenwind. En aan regen. Tegenwind én regen is dus helemaal een nachtmerrie. Zeker als ik op de fiets zit. Dan kies ik toch liever voor een vriendelijke “Bonjour, Ça va?”.

Social Networks

 

Contact

Stuyvesantstraat 13 - 15

1058 AJ Amsterdam

+31 (0)20 210 1343

info@driivn.nl

 

DRIIVN 2021

 

 

Social Networks

Contact

Stuyvesantstraat 13 - 15
1058 AJ Amsterdam
Nederland

+31 (0)20 210 1343
info@driivn.nl

 

 

DRIIVN 2021